Recall Healing’e Göre Nasıl Hastalanırız?

  • Anasayfa
  • Recall Healing’e Göre Nasıl Hastalanırız?

Recall Healing’ e Göre Nasıl Hastalanırız?

Dr. Hamer insan varoluşunu rokete benzetir. Nasıl hastalandığımızı bu denklem üzerinden anlatır.

Tek amacı bizi korumak ve hayatta tutmak olan otomatik beynimiz, roketin kontrol odasıdır.
Bedene hükmeder.

Psişe; duygular, düşünceler, kararlar, dini inançlar, meta inançlar, eğitim, çeşitli koşullar ve bunların içindeki gündelik sorunlara çözüm bulma isleyişimizle ilgilidir.

Rokete bir travma meteor çarparsa, örneğin günümüzün “Corona Pandemisi’ ve bunun yarattığı travma ve stres psişemizi inanılmaz meşgul ediyorsa, panik atak duygumuz tetiklenmişse, ekonomik kaygılar bizi yemeden içmeden kesmişse, ailemize nasıl bakacağımız kaygısıyla tek düşündüğümüz pandemi ve korktuklarımızsa beynimizin DON, KAÇ, SAVAS komutlarını duyamayız.

Sevgili ilkel beynimiz için bu bir krizdir! Roket alarm verir!

Beyin yardım çığlıkları atar, “seni hayatta tutmam riske girdi” sinyalleri gönderir ama biz duymazdan ve anlamazdan geliriz.

Diyelim ki kazara uyuyakaldık, pandemik stresinden bedbaht düştük ve koltukta sizdik. Sinsi beynimize gün doğar! Fırsat bu fırsat, hemen James Bond maskesi ve eldivenlerini giyer, zihnimize elini sokar ve travmanın en az % 90 yükünü bohçalara doldurur, kıymetli bir elmasmış gibi o bohçanın ağzını iyice bağlar ve bilinçaltı deposunun en karanlık, gizli, şifreli kasasına atar.

Uyandığımızda yenilenmiş ve hafiflemiş hissederiz. Pandeminin etkisi aynı şiddetiyle sürmez. Beynimiz kaslarımıza hükmedebilir, tehlike geçmiştir!

Beynimiz bizi daha uzun süre hayatta tutmayı basarmıştır!

Çarpmakta olan motordan bizi korumuş olmanın mutluluğu ve huzuruyla kaldığı yerden Görevimiz Tehlike ‘ye devam eder!

Biz beş sene sonra, pandemide yasadıklarımızı anımsatacak başka bir travmayla karşı karşıya geldiğimizde, o bilinçaltında üzeri tozlarla kaplı, “Corona Pandemi Travmasi Stres” içinde çalkalanır ve bohçanın ağzı açılır!

İçerideki tüm duygular, düşünceler, korkular, kaygılar artar ve bedenimizde “hastalık» olarak vücut bulur.

Hastalığı tetikleyen “tetikleyici” travmayla ve ayni zamanda da kaynak travmayla yüzleşmek için işinin ehli bir terapistten destek almak önemlidir.

Hastalık, beynimizin bize kıyağıdır! Bizi daha uzun süre hayatta tutabilmek için beynin geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır.


Bu nedenle, hastalıktan mustarip bir beyefendi kapımı çaldığında kendisini önce tebrik ederim! Neden mi?
Biz fanilerin “wake up call” yani “uyandırma alarm” dediğimiz alarmla uyandırıldığı ve terk ettiği kendisine acil geri dönüş ve ziyaret talep ettiği için…

 

0 530 526 72 64